Geleneksel Fizyoterapi

Pozisyonlama, eklem hareket açıklığı egzersizleri, germe egzersizleri, güçlendirme egzersizleri, kompanzasyon teknikleri, mobilizasyon ve endurans egzersizlerinden oluşan rehabilitasyon programıdır. Motor kontrol ve koordinasyonun iyileştirilmesi için geleneksel yaklaşımlar; hareketin kontrolünde hissetmenin önemini öğrenmek için belirli hareketlerin tekrarına ve temel hareket ve postürlerin gelişmesine olan ihtiyacı vurgular.

Geleneksel fizyoterapi için geçmişten günümüze süregelen en eski fizik tedavi yöntemi denilebilir. Tedavinin temelinde güçsüz kasların güçlendirilmesi, sert kasların yumuşatılması ile kaslar arasında ki sistematik dengenin sağlanması amaçlanır. Kaslarda  ki uyum genellikle agonist-antagonist kaslar arasındadır ve tedavi genellikle buna yönelik detaylı bir fizik muayene ardından programlanır.

Kas güçlendirme egzersizleri, paretik kolun direncine karşı progresif aktif egzersizlerdir. Bu egzersizler manuel bir dirence karşı veya ağırlık kullanılarak yapılabilir. Aynı şekilde kasların gevşetilmesine yönelik egzersizlerde fizyoterapist tarafından elle yapılabildiği gibi aktif egzersizler ve çeşitli fizik tedavi gereçleri yardımı ile de yapılabilir.

İnme rehabilitasyonunda olduğu gibi bazı hastalarda kas güçlendirme ve endurans eğitimi, uzun süre boyunca spastisiteyi artırdığı düşünüldüğünden, çok sık kullanılmamış olsa da günümüzde beyin lezyonlu hastalara uygulanan rehabilitasyon programlarının önemli bir parçası olarak hak ettiği yeri kazanmıştır.

255 kere okundu

İlginizi Çekebilir

İnme Fizik Tedavisi

İnme sonrası hastalar mutlaka fizik tedavi almalıdır. Fizik tedavi ve rehabilitasyon müdahaleleri inme sonrası tedavinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Watch Dragon ball super