Araştırmacılar stabilizasyon kaslarını, fonksiyonlarına göre lokal stabilite, global stabilite ve global mobilite sistemi olarak 3 şekilde incelemişlerdir .
Global kaslar yaptıkları fonksiyona göre global stabilite ve global mobilite sistemini oluştururlar. Global mobilite sistemini oluşturan kaslar hareketin konsentrik akselerasyon fazında görev alırlar ve yüksek derecede kuvvet ve güç üretirlerken, global stabilite sistemini oluşturan kaslar hareketin düşük eşikli eksentrik kasılmasına (deselerasyonu) yardım ederler. Global kaslar kas imbalansına neden olurlar. Mobilize edici kaslar dominant hale geldiği zaman, stabilize edici kaslar devre dışı kalırlar böylece postüral düzgünlüğe yardım ederler ve normal eklem hareket açıklığının oluşmunu ve kontrolünü sağlarlar.
Lokal stabilite sistemini oluşturan kaslar ekstremite hareketinden önce uyarılarak omurgaya koruyucu destek sağlarlar. Ekstremite hareketinden bağımsızdırlar ve sürekli aktiftirler.
Her iki sistem bereber çalışarak ekstremite hareketlerinde düzgünlük sağlarlar ve omurganın stabilizasyonuna katkıda bulunurlar. Hareketler sırasında ortaya çıkan spinal insitabilite ve kaslarda ve eklemlerdeki yaralanmalar gövde stabilizasyon kaslarının yetersiz kuvveti ve enduransı nedeniyledir. Kişinin kas ve eklem yaralanmalarındaki artışın belirlenmesinde gövde stabilizasyon kaslarının zayıflığının tanımlanması önemlidir.
Stabilizasyon Kaslarının Oluşturduğu Stabilite ve Mobilite Sistemleri
4.250 kere okundu